Amazon annuleren

Beschrijving

Soms heeft annuleren niet zo veel haast, soms is haast geboden als het om annuleren gaat. Als we kijken naar Amazon annuleren, dan is haast geboden. Het annuleren van een bij Amazon gekocht product kan alleen nog als de producten nog niet klaar staan voor verzending. Overigens bespreken we op dit platform alles over het annuleren, opzeggen en stopzetten van producten en diensten, met in het verlengde daarvan ook aandacht voor gerelateerde verzekeringen als de annuleringsverzekering en de rechtsbijstandsverzekering.

Annuleren Amazon

Je hebt ongetwijfeld goed nagedacht over de aankoop van een artikel bij Amazon, toch kan Amazon annuleren aan de orde zijn. Daar zijn tal van redenen voor te bedenken. Amazon annuleren is altijd een optie. Je bepaalt helemaal zelf of je al dan niet iets annuleert of niet. Naar gelang het tijdstip waarop je annuleert kunnen er eventueel kosten aan annulering vastzitten.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren?

Amazon annuleren kan gratis als je annuleert nog voor het product gereed is gemaakt voor verzending. Dat maakt ook dat je haast moet maken als je op deze wijze wilt annuleren. Er is berekend dat als je via Amazon een product bij een externe verkoper aanschaft, er slechts dertig minuten tijd is om gratis te annuleren bij Amazon. Is het product al verzendklaar gemaakt, is er nog een optie die ‘annulering verzoeken’ heet. Probeer die optie, je hoort binnen een half uur of er nog geannuleerd kon worden. In andere gevallen rest je niets anders dan de bestelling die bij je thuis geleverd wordt te retourneren. Overigens is dit in een aantal gevallen ook gratis.

Wat kost annuleren bij Amazon

Annuleren is gratis. Is het product al verstuurd dan is het afhankelijk van welke product je besteld hebt of je het gratis kunt retourneren. Is dat niet het geval en maak je gebruik van het bijgeleverde verzendetiket van Amazon, dan worden de verzendkosten verrekend met het bedrag dat je voor het artikel dat je terugstuurt teruggestort krijgt. In dat geval kost annuleren je dus de verzendkosten.

Hoe kan ik annuleren bij Amazon?

Amazon annuleren binnen een half uur doe je heel simpel binnen je eigen account naar ‘bestellingen’ te gaan. Vervolgens klik je het item aan dat je wenst te annuleren. Wil je retourneren, doe dan een beroep op het online ondersteuningscentrum voor retourneren die op de website aangeboden wordt. Er wordt je overigens ook gevraagd naar de reden van annulering en naar gelang het product betaal je wel of geen verzendkosten. Door het online ondersteuningscentrum voor retourneren te benutten, is ook retourneren niet erg ingewikkeld. Enig nadeel ten opzichte van annuleren is dus dat er sprake kan zijn van verzendkosten.

Klantenservice Amazon

De klantenservice van Amazon is niet heel erg uitgebreid. Ook nu regel je de meeste zaken erg gemakkelijk met een eigen account dat je op www.amazon.nl aanmaakt. Van daaruit word je de weg gewezen naar het bestellen, betalen en annuleren van producten. Ook de Amazon Hulp optie geeft antwoorden op de meeste vragen die je zou kunnen hebben over alles wat met Amazon te maken heeft.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amazon annuleren” te beoordelen