Vakantie annuleren

Vakantie annuleren

Er kunnen zich onverwachte omstandigheden voordoen die je nopen je bij Kras Reizen,  TUI of een andere organisatie je geboekte vakantie te annuleren. Hoe graag je ook zou willen, de reis kan simpelweg geen doorgang vinden. Lees hier op dit platform alles over het annuleren van je vakantie en lees meer over hoe je andere producten en diensten kunt annuleren, opzeggen of stopzetten.

Vakantie annuleren en de annuleringskosten

Je had je er zo op verheugd en toch ga je vakantie annuleren. Of beter: je moet de annuleren. Hoe vervelend dan ook, annuleren kost je vaak annuleringskosten. Dit is een soort van schadevergoeding die je aan de reisorganisatie moet voldoen. Heb je een annuleringsverzekering afgesloten – dit kan voor een korte periode maar ook een doorlopende verzekering zijn- dan worden deze kosten vaak vergoed door de verzekeraar. De verzekeraar betaalt overigens alleen als er sprake is van onvoorziene omstandigheden die je nopen de vakantie te annuleren. Met andere woorden; de reden dat jij je vakantie annuleert is simpelweg niet te voorkomen. Het kan echt niet anders.

Bewijs van reden voor het annuleren van je vakantie

Kan je toch niet op vakantie? Meld dit zo snel mogelijk bij de reisorganisatie waar jij je vakantie geboekt hebt. Ondertussen heb je al nagezien of de reden dat je besluit je vakantie te annuleren een voor de verzekering geldige reden is en verzamel je zoveel mogelijk documenten die van belang zijn als jij je vakantie gaat annuleren. Dan moet je denken aan de rekening van de annuleringskosten van het reisbureau, de rekening van de boeking en een bewijs van de reden dat jij de vakantie gaat annuleren. Vervolgens meld jij je bij de verzekeraar waar jij een verzekering hebt afgesloten met je schade. Als gesproken wordt over een bewijs van reden voor het annuleren van de vakantie, dan moet je aan kunnen tonen dat er bijvoorbeeld daadwerkelijk een familielid is overleden of dat je wel echt je been hebt gebroken.

Ernstig ongeval of ziekte?

Ja, het annuleren van je vakantie is vervelend. Je hebt er voor gespaard en na een jaar hard werken verheug jij je op veertien dagen zon, zee en strand. De nasleep kan ook vervelend zijn, omdat je dus te maken krijgt met annuleringskosten. Er zijn tal van redenen die het annuleren van je vakantie rechtvaardigen. Zeker als je te maken hebt gehad met een ernstig ongeval of ziekte, er een familielid uit de eerste of tweede graad is overleden, er sprake is van overlijden, ene ongeval of ziekte bij mensen bij wie je zou overnachten of als er schade is aan de door jou gereserveerde Airbnb accommodatie hoef jij je – mits verzekerd- geen zorgen te maken. Dat geldt ook als je zwanger bent en er na de boeking complicaties optreden, er schade aan je eigendommen (huis, bedrijfspand) is ontstaan en je per se ter plaatse moet zijn of je vervoersmiddel tijdens de heenreis onherstelbare schade heeft opgelopen. Ook als je geen visum krijgt en vanwege medische redenen niet ingeënt mag worden en dit beslist noodzakelijk is voor de vakantie wordt gezien als een geldige reden je vakantie te annuleren.