Coolblue annuleren

Beschrijving

Weet jij wel hoe je een product of dienst moet annuleren? Heb jij wel eens dat je iets koopt en al snel tot de conclusie komt dat het een onnodige aankoop is? Op dit platform lees je alles over annuleren, stopzetten en opzeggen van producten en diensten. We leggen nu de focus op Coolblue annuleren.

Annuleren Coolblue

Als je iets aanschaft bij Coolblue dan koop je doorgaans iets goeds. Toch kan het zijn dat je de aankoop wilt annuleren. Dat kan, al moet je wel snel zijn wil je ervoor zorgen dat het product niet op vervoer gaat. Coolblue staat immers bekend om de snelle levertijden. Als je heel formeel kijkt is annuleren alleen mogelijk als het product nog in het magazijn van Coolblue staat. En de tijd die zit tussen bestellen en verzenden is bij Coolblue kort. Wie wil annuleren moet dus snel zijn. In andere gevallen kun je ook van de koop afzien door of het pakket dat bij je afgeleverd wordt te weigeren of om voor de optie gratis retourneren te kiezen.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren?

Coolblue annuleren kan dus gratis zo lang het bestelde product nog in het magazijn van Coolblue is. Is dat het geval dan is Coolblue annuleren via mijnCoolblue mogelijk. In andere gevallen kun je ervoor kiezen het artikel te retourneren, iets dat je doorgaans ook geen geld kost. Dit is alleen als de orde als er sprake is van waardevermindering van het product, bijvoorbeeld vanwege beschadiging. In dergelijke situaties is het handig als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, want mocht het escaleren dan heb je in elk geval juridische bijstand. Met een annuleringsverzekering kun jij je bovendien verzekeren tegen de annuleringskosten, mochten die aan de orde zijn.

Wat kost annuleren bij Coolblue?

In principe kost annuleren en retourneren bij Coolblue je dus geen geld. Dat is niet het geval als het product volgens Coolblue niet meer in de originele staat is of beschadigd is geraakt. In dat geval wordt bepaald wat de waardevermindering van het product is. Daarbij wordt een waardevermindering van maximaal 25 procent aangehouden. Is er sprake van waardevermindering dan wordt dat bedrag je in rekening gebracht, net zoals in dat geval standaard 7,50 euro in rekening wordt gebracht. Deze kosten worden opgevoerd als kosten om het product opnieuw te kunnen verkopen.

Hoe kan ik annuleren bij Coolblue?

Is het product nog in het magazijn van Coolblue, dan annuleer je via je eigen mijnCoolblue account het artikel. Is het product al verzonden, dan heb je de optie het te weigeren als het aan je deur aangeboden wordt maar kun je beter kiezen voor retourneren via het online retourformulier op Coolblue.nl. Je kunt via je account het product ook voor retour aanmelden waarna je instructies krijgt wat er verder zal gaan gebeuren en wat er van je verwacht wordt.

Klantenservice Coolblue

Coolblue is klantvriendelijk en annuleren kun je prima doen via een eigen account dat je aanmaakt als je een aankoop doet. Wil je contact leggen met Coolblue dan kan dit uiteraard gewoon telefonisch: 010-7988999. Er is ook een WhatsApp nummer beschikbaar: 06-13821960. Verder kun je een vraag stellen via Facebook en via Twitter. Het moet dus al raar lopen wil je niet snel contact kunnen legen met Coolblue.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Coolblue annuleren” te beoordelen