Airbnb annuleren

Beschrijving

Heb je een appartement of kamer gehuurd bij Airbnb maar kan je helaas toch niet gaan? Uiteraard kun je ook Airbnb annuleren, zoals je zo goed als alles kunt annuleren. Op dit platform wordt alles over annuleren, stopzetten en opzeggen van producten en diensten behandeld. Ook komen gerelateerde verzekeringen als bijvoorbeeld de annuleringsverzekering aan de orde. Nu gaan we in op Airbnb annuleren.

Situaties die je niet in de hand hebt bij Airbnb annuleren

Op zich is het annuleren van Airbnb niet heel erg moeilijk. Je gaat naar de website www.airbnb.nl, selecteert ‘reizen’ en kiest je reis. Vervolgens ga je naar de door jou gereserveerde woning en klik je op ‘reservering aanpassen’. Vervolgens krijg je een nieuwe pagina en kun je kiezen voor de opties wijzigen en annuleren. Als je annuleert is het volledig afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden van de host of je in aanmerking komt voor het terugbetalen van de reissom. Nou kunnen zich altijd situaties voordoen die je niet in de hand hebt, die onvoorzien zijn, waardoor Airbnb annuleren nog de enige optie is. Is dat het geval, dan wordt gekeken naar de ‘voorwaarden verzachtende omstandigheden’ en geldt dus ander beleid.

Het overleggen van documentatie bij annulering van Airbnb

Airbnb annuleren vanwege overmacht en om reden die vallen onder de lijst met omstandigheden die gedekt worden door de voorwaarde van Airbnb die vallen onder ‘voorwaarden verzachtende omstandigheden’ kunnen soms kosteloos geannuleerd worden. In dergelijke gevallen dient echter wel de nodige documentatie aangeleverd te worden. Deze regeling is overigens weer niet van toepassing op zogenaamde luxe of luxury retreats reserveringen. Hier geldt een apart restitutiebeleid voor.

‘Voorwaarden verzachtende omstandigheden’

Op de lijst ‘voorwaarden verzachtende omstandigheden’ staat onder meer overlijden van een host, gast, co-host, extra gast of direct familielid. In dat geval zal de overlijdensakte, een overlijdensbericht, een nieuwsartikel over de overledene of een proces verbaal van overlijden overlegd worden. Andere omstandigheid is een onverwachte ernstige ziekte of letsel van een host of van een lid van het reisgezelschap. Ook op de lijst: overheidsverplichtingen. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld jury plichtig zijn, reisbeperkingen of het verschijnen voor de rechtbank. Ook onvoorziene schade aan de woning, het onderhoud of problemen met voorzieningen die de woning onveilig maken of als er in de woning geen basisvoorzieningen meer zijn als bijvoorbeeld stromend water beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor vervoersproblemen, ook het uitvallen van een trein, bus of veerboot kan onder de ‘voorwaarden verzachtende omstandigheden’ vallen.

Polisvoorwaarden van de verzekeraar

De reden van Airbnb annuleren kan ook nog om een speciale beoordeling vragen. In dat geval is bijvoorbeeld sprake van een natuurramp, epidemische ziekte en reisbeperkingen. Reis je nou vaker, dan is het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering een prima optie. Mochten er dan wel kosten zijn voor het annuleren van je Airbnb dan kan de verzekering die dekken. Let wel; dan dient de reden van annuleren wel weer te voldoen aan de polisvoorwaarden en moet sprake zijn van zogenaamde dringende reden. Kies je voor een doorlopende annuleringsverzekering, dam ben je gedurende een jaar verzekerd. Wat betreft Airbnb annuleren; kijk voor je annuleert of jouw specifieke situatie op de lijst van Airbnb.nl staat en of je eventueel documentatie aan moet leveren om de reden van annuleren te bewijzen.

1 beoordeling voor Airbnb annuleren

  1. 5 van 5

    Francois

    Door corona hebben we helaas onze vakantie in Ibiza moeten annuleren. Enigszins met wantrouwen drukten we op de knop om te annuleren. Maar na een paar dagen stond er geld weer op onze rekening! Erg goed geregeld dus om te annuleren bij AirBNB

Een beoordeling toevoegen