Roompot annuleren

Beschrijving

Je had gehoopt er nooit mee te maken te krijgen, maar je moet helaas wel. Je gaat Roompot annuleren, hoe zeer jij je ook op de vakantie had verheugd. Onvoorziene gebeurtenissen maken dat Roompot annuleren nog de enige optie is. Over annuleren gesproken, wil je echt alles weten over annuleren, opzeggen en stopzetten van producten en diensten? Dan ben je op dit platform goed, want we vertellen je er hier echt alles over. Nu richten we onze blik op annuleren bij de Roompot.

Annuleren Roompot

Roompot annuleren is altijd mogelijk. Je bepaalt immers zelf of je al dan niet gebruik gaat maken van je boeking. Het kan echter wel zijn dat je door laat annuleren een fors deel van je reissom kwijt raakt. Dit heeft uiteraard alles te maken met het moment van annuleren. Wat dat betreft gaat de regel op dat hoe korter voor de dag van aankomst je annuleert, hoe hoger de annuleringskosten zijn.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren?

Roompot annuleren kan inderdaad gratis. Dan dien je echter wel de overeenkomst die je met Roompot sloot binnen 24 uur te annuleren. Doe je dat, dan kost dit je dus helemaal niets. Buiten deze 24 uur komen er annuleringskosten om de hoek kijken. En die kosten kunnen best oplopen. Zaak dus om snel te annuleren mocht dit nog de enige optie zijn.

Wat kost annuleren bij Roompot?

Roompot annuleren kost geld, met uitzondering dus van een etmaal na boeken. De kosten voor annuleren kunnen snel oplopen. Annuleren tot drie maanden, dit is tot de 92e dag, voor aankomst betekent dat je te maken krijgt met annuleringskosten die 15 procent van de reissom zijn. Wanner je annuleert tot twee maanden voor aankomst dan geldt dat je de helft van de reissom kwijt bent. Annuleren tot de 31e dag voor aankomst levert annuleringskosten ter hoogte van 75 procent van de reissom op. Annuleren tot een dag voor aankomst betekent dat je liefst 90 procent van de reissom kwijt bent. Op de dag zelf of nog later betekent dat er annuleringkosten gelden die 100 procent van de reissom bedragen. Met een doorlopende annuleringsverzekering is het mogelijk dit geld terug te krijgen. De annuleringsverzekering biedt echter alleen dekking als er een gegronde reden – of dringende reden- voor annuleren is. Deze redenen vind je terug in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Hoe kan ik annuleren bij Roompot?

Roompot heeft het – toegegeven- mensen erg gemakkelijk gemaakt om te annuleren. Op de website vind je namelijk een heus annuleringsformulier. Vul je die in, dan heb je in principe de vakantie geannuleerd. Zorg wel altijd dat je een bevestiging van je annulering krijgt. De website van Roompot is overigens bereikbaar via www.roompot.nl.

Klantenservice Roompot

Het is amper mogelijk om geen contact te krijgen met Roompot. De reisorganisatie biedt namelijk tal van contactmogelijkheden om antwoord te krijgen op al je prangende vragen. Zo kun je chatten op de website van Roompot (www.roompot.nl) en kun je ook gewoon zeven dagen per week bellen: 088-0444999. Daarnaast heeft Roompot ook nog een speciaal WhatsApp nummer beschikbaar: 06-22167156. Je kunt je vragen ook nog eens stellen via Messenger.

1 beoordeling voor Roompot annuleren

  1. 5 van 5

    Herbert

    Door corona wilden we annuleren. Het is mogelijk om dan met behoud van het tegoed een andere datum te kiezen. Erg fijn!

Een beoordeling toevoegen