BBI Travel annuleren

Beschrijving

Het is een keer iets heel anders, een vakantie boeken via BBI Travel. Het is eens een keer niet zon, zee en strand, maar het is een Experience en op uiterst prettige wijze ‘afzien’ in landen als bijvoorbeeld Ierland, IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, en Canada. Ook kun je boeken naar het Noorderlicht, om maar eens een andere zeer aantrekkelijke reisbestemming te benoemen. Mocht je een geboekte reis bij BBI Travel willen annuleren, dan kan dit uiteraard altijd. Want dat bepaal je natuurlijk altijd helemaal zelf. Wel zijn met BBI Travel annuleren kosten gemoeid. Met een annuleringsverzekering kun je proberen die kosten terug te halen. Voorts is het altijd verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Mocht je om wat voor reden dan ook in conflict raken met een reisorganisatie, dan weet jij je in elk geval verzekerd van juridische bijstand.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij BBI Travel?

In principe kun je er altijd vanuit gaan dat BBI Travel annuleren je altijd geld kost. Wel kun je binnen de wettelijke bedenktijd van 24 uur gratis annuleren. Daarna worden kosten berekend als je besluit de reis via BBI Travel  om voor jou gegronde reden te annuleren. BBI Travel is aangesloten bij de ANVR en dus worden die richtlijnen wat betreft de kosten gehanteerd.

Wat kost annuleren bij BBI Travel?

BBI Travel berekent kosten via de standaard van de ANVR. Dat betekent dat tot de 42e dag voor de vertrekdag er 15 procent van de reissom in rekening wordt gebracht. Van de 42e dag tot de 28e dag is dat percentage vastgesteld op 35 procent, terwijl je 40 procent van de reissom kwijt bent als je annuleert vanaf de 28e dag tot de 21e dag. Vanaf de 21e dag tot de 14e dag wordt de helft van de gehele reissom in rekening gebracht en er geldt een percentage van 75 procent als je annuleert vanaf de 14e dag tot de 5e dag voor de vertrekdag. Vanaf de 5e dag tot de vertrekdag kost het je 90 procent en nog later annuleren bij BBI Travel betekent dat je de gehele reissom kwijt raakt. Heb je een gegronde reden voor BBI Travel annuleren en is dit een reden die opgenomen is in de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering, dan kun je via de verzekering (een deel van) je geld terug proberen te halen. Dan moet echter sprake zijn van een onvoorziene, dringende reden.

Hoe kan ik annuleren bij BBI Travel?

Je kunt contact opnemen met BBI Travel om je reis te annuleren. Zorg dat als je belt met de reisorganisatie je altijd het reserveringsnummer bij de hand hebt. Vraag bovendien altijd om een bevestiging van het feit dat je geannuleerd hebt. Een mail sturen kan ook als je BBI Travel om wat voor reden dan ook wilt annuleren. In dat geval stuur jij de mail naar info@bbi-travel.nl.

Klantenservice BBI Travel

BBI Travel is gevestigd op het terrein van Groningen Airport Eelde aan de Machlaan in Eelde, onder de rook van de stad Groningen. De reisorganisatie is telefonisch bereikbaar via 050-3136000 en  is daarnaast per mail te bereiken via info@bbi-travel.nl. Je vindt de website van BBI Travel via www.bbi-travel.nl. Buiten kantooruren is er een noodnummer beschikbaar: 06-57577331.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BBI Travel annuleren” te beoordelen