Prijsvrij annuleren

Beschrijving

Heerlijk, je hebt een zonvakantie of een autovakantie geboekt bij Prijsvrij of wilt gaan genieten van een winterzon of wintersportvakantie. Daar ben je echt even aan toe. Soms echter kan het noodlot toeslaan en kan de reis wat jou betreft niet doorgaan. Je moet dan Prijsvrij annuleren, iets dat altijd mogelijk is. Met het annuleren zijn kosten gemoeid. Door het afsluiten van een annuleringsverzekering kun je een deel van die kosten vergoed krijgen. Als je op vakantie gaat is het bovendien verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, voor het geval je in conflict mocht raken met de reisorganisatie.

Annuleren bij Prijsvrij.nl

Uiteraard is Prijsvrij annuleren altijd mogelijk. Wel is het zo dat altijd annuleringskosten doorberekend worden. Daarbij houdt Prijsvrij zich aan de reisvoorwaarden zoals die door de ANVR zijn opgesteld. Prijsvrij annuleren kan alleen door de hoofdboeker gedaan worden. Wat betreft hoteldeals gelden de annuleringsvoorwaarden van de verschillende hotels, zoals er verschil gemaakt wordt tussen het annuleren van een pakketreis en een ‘eigen vervoer reis’. Ook voor lijnvluchtdiensten kunnen weer andere voorwaarden gelden.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij Prijsvrij?

Gratis Prijsvrij annuleren is niet aan de orde. Gratis annuleren zou eventueel alleen via de door jou afgesloten annuleringsverzekering mogelijk zijn. Prijsvrij berekent meteen annuleringskosten, kosten die oplopen naarmate de reis dichterbij komt. Met die wetenschap is het verstandig om ook een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, voor het geval u een conflict krijgt over het annuleren van de reis en de gerekende annuleringskosten.

Wat kost annuleren bij Prijsvrij?

Zoals gesteld hanteert Prijsvrij de ANVR reisvoorwaarden en worden ook de annuleringskosten worden conform de ANVR richtlijnen berekend. Standaard is dat annulering tot de 42e dag voor vertrek je in elk geval de aanbetaling kost. Vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor vertrek Prijsvrij annuleren betekent dat 35 procent van de reissom in rekening wordt gebracht, van de 28e dag tot de 21e dag geldt een percentage van 50 procent terwijl er 75 procent van de reissom in rekening gebracht wordt als je annuleert van de 14e tot de 5e dag voor vertrek. Vanaf de vijfde dag voor vertrek is dit percentage 90 procent.

Nog later Prijsvrij annuleren betekent dat je de gehele reissom kwijt bent. Voor zogenaamde eigen vervoerreizen geldt een andere staffel. Tot de 42e dag voor vertrek ben je ook nu de aanbetaling kwijt, van de 42e dag tot de 28e dag ben je 60 procent van de reissom kwijt en vanaf dag 28 voor vertrek tot aan de vertrekdag is dat 90 procent. Nog later betekent ook nu dat je de gehele reissom kwijt bent. Uiteraard kun je via de annuleringsverzekering de kosten proberen terug te halen. Dan moet er echter wel sprake geweest zijn van een dringende reden om je vakantie te annuleren. Wat dringende redenen zijn lees je terug in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Hoe kan ik annuleren bij Prijsvrij

Je annuleert bij Prijsvrij volgens de ANVR reisvoorwaarden en alleen de hoofdboeker kan een annulering doorgeven aan de klantenservice. Daarbij moet je altijd je dossier-en reserveringsnummer doorgeven. Wacht als je een reis annuleert altijd een ontvangstbevestiging af als je per mail of contactformulier annuleert en vraag om een bevestiging na een telefonisch onderhoud.

Klantenservice Prijsvrij

Prijsvrij is op verschillende manieren te bereiken. In eerste instantie word je verwezen naar de pagina met veel gestelde vragen, waar inderdaad vaak al het antwoord op je vraag te vinden is. Ook kun je gebruik maken van een speciaal contactformulier. Bellen is eveneens mogelijk en kan via 085-2085551. Prijsvrij is ook actief op de social media kanalen Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Ook op die manier kun je vragen stellen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Prijsvrij annuleren” te beoordelen