Kras Reizen annuleren

Beschrijving

Het annuleren van een product of dienst is iets waar nogal eens wat onduidelijkheid over bestaat. Die onduidelijkheden willen we hier graag wegnemen en dus vind je op dit platform alles over annuleren, opzeggen en het stopzetten van producten of diensten. Nu nemen we Kras Reizen annuleren eens nader onder de loep.

Annuleren Kras Reizen?

Kras reizen annuleren is uiteraard altijd een optie. Dit moet echter wel door de hoofdboeker gedaan worden. De annuleringskosten die annuleren met zich meebrengen hangen in sterke mate af van het moment waarop geannuleerd wordt. Hoe dichter de dag van vertrek dichterbij komt, hoe hoger de annuleringskosten zullen zijn. Het is een principe dat door vrijwel alle reisorganisatoren toegepast wordt. Wil je een cruise annuleren, dan gelden de speciale voorwaarden voor annuleren van de cruisemaatschappij.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij Kras Reizen?

In principe is gratis annuleren niet mogelijk. Omdat Kras Reizen echter de voorwaarden hanteert van de ANVR, is er wel een moment waarop  annuleren gratis mogelijk is. Dit is binnen de eerste 24 uur nadat de overeenkomst tussen jou en Kras Reizen tot stand is gekomen. Annuleren mag dan ook zonder opgave van reden. Daarna worden voor annuleren annuleringskosten berekend. Die kosten kun je met een (doorlopende) annuleringsverzekering proberen terug te halen. De verzekeraar dekt alleen als sprake is van een onvoorziene gebeurtenis als reden van het annuleren, een dringende reden dus. Dat kan een ziekenhuisopname zijn, een relatiebreuk of een sterfgeval in de familie. Check de polisvoorwaarden van je verzekeraar voor wat als dringende redenen door de verzekeraar beoordeeld worden.

Wat kost annuleren bij Kras?

Hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe hoger de annuleringskosten. Ook Kras Reizen gebruikt dit principe. De kosten lopen stapsgewijs op tot in maximaal 90 procent van de reissom. Kras Reizen annuleren tot 42 dagen voor vertrek kost je 15 procent van de reissom, de periode van 42 dagen tot 21 dagen voor vertrek kost je daarentegen 30 procent van de reissom. Kras Reizen annuleren tussen 21 en 14 dagen voor vertrek kost je in elk geval de helft van de reissom. Aannuleren tussen de 14 en 5 dagen voor de vertrekdag kost je 75 procent van de reissom en annulering op een nog later tijdstip kost je 90 procent van de totale reissom.

Hoe kan ik annuleren?

Zoals gezegd kan alleen de hoofdboeker bij Kras Reizen annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Kras Reizen via 088-8885886.

Klantenservice Kras Reizen

Kras Reizen biedt voldoende mogelijkheden om contact te zoeken.

Het handigst is om gewoon te bellen met 088-085886. Dit kan van maandag tot en met zaterdag, dagelijks van 08.30 uur tot 23.00 uur. Op zondag kun je bellen van 10.00 uur tot 23.00 uur.

Op de website www.kras.nl vind je een contactformulier waarmee je vragen kunt stellen aan de reisorganisatie.

Verder kun je als klant via de social media op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Kras Reizen, dat onder meer actief is op Twitter en Facebook.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kras Reizen annuleren” te beoordelen