KLM annuleren

Beschrijving

Hoe het precies is geregeld rondom annuleren, stopzetten en opzeggen van producten en diensten kun je op dit online platform lezen. Dat geldt dus ook voor het annuleren van een vlucht of een vliegticket. We bespreken hier nu specifiek KLM annuleren. De annuleringsvoorwaarden verschillen nadrukkelijk per organisatie overigens. Een rode lijn is amper te ontdekken. In alle gevallen is het verstandig om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten, zoals ook het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering – voor juridische hulp bij conflicten- af te sluiten.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij KLM?

In slechts heel beperkte gevallen is het mogelijk om een vlucht bij KLM te annuleren zonder dat dit je geld kost. Zeker als je de wat goedkopere tickets hebt weet je vrijwel altijd zeker dat jij je geld bij annulering kwijt bent. Dit is anders als je een behoorlijk duurder flexticket van KLM hebt geboekt. Met een degelijk ticket is KLM annuleren zonder kosten te maken wel degelijk mogelijk, want je mag dan tot wel drie keer toe een boeking, je reisdata, de reistijden en de bestemming wijzigen. Dit kun je gratis doen tot 48 uur voor vertrek. Gratis annuleren is ook een mogelijkheid als je een annuleringsverzekering afgesloten hebt en een dringende en onvoorziene reden hebt voor annulering. Check de polisvoorwaarden van je verzekering voor een lijst met deze dringende redenen. De lijst met dringende redenen verschilt namelijk per verzekeraar. KLM biedt overigens ook de optie gratis te annuleren tot dertig dagen voor vertrek als er sprake is van ziekte.

Wat kost annuleren?

Annuleren kost je de betaalde reissom, het geld dat je hebt neergelegd voor een vliegticket dus. Alleen als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten kunnen de gemaakte kosten – de volledige reissom dus- eventueel teruggehaald worden. Mits er dus sprake is van een onvoorziene reden die je kunt vinden in de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Overigens dient dan ook de annuleringsverzekering als geen sprake is van een doorlopende annuleringsverzekering uiterlijk een week na het boeken van de vlucht te zijn afgesloten. Soms wordt een termijn van veertien dagen ook nog wel eens geaccepteerd, meest verstandig is echter om de verzekering meteen af te sluiten bij het boeken van het ticket. Omdat het hier nogal eens mis gaat is het verstandiger een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe kan ik annuleren bij KLM?

KLM annuleren is niet heel erg moeilijk. Heb jij je ticket rechtstreeks bij KLM geboekt dan kun je prima de website van de KLM annuleren. Heb jij je ticket geboekt bij een reisorganisatie, dan annuleer jij via deze organisatie. Veel ingewikkelder wordt het niet. Annuleren direct via de KLM kan door in te loggen met je boekingscode. Op die manier kun je bijvoorbeeld ook je vlucht omboeken.

Klantenservice KLM annuleren

Aan service geen gebrek als KLM annuleren aan de orde is, want je kunt op tal van verschillende manieren contact leggen en een beroep doen op de klantenservice van KLM. Zo is de KLM 24/7 bereikbaar via WhatsApp, Facebook, Messenger en Twitter.

De KLM is telefonisch bereikbaar via 020-4747744.

Bovendien vind je op www.klm.com ook vrijwel alle relevante informatie.

1 beoordeling voor KLM annuleren

  1. 5 van 5

    Berdine

    Goede maatschappij om mee te vliegen. Contact met ze opgenomen en ik heb de vlucht kunnen wijzigen. Reden van wijziging hou ik graag voor mezelf.

Een beoordeling toevoegen