Expedia annuleren

Beschrijving

Logisch dat je zaken doet met Expedia, waar je prima een hotel kunt boeken, vliegtickets bestelt, een vlucht en een hotel boekt, een zonvakantie uitzoekt en een vakantiehuis reserveert. Hoe jammer is het dan ook dat je noodgedwongen moet annuleren. Expedia annuleren is prima mogelijk, zoals je vrijwel alle producten en diensten kunt annuleren, opzeggen en stopzetten. Op dit platform lees je alles over annuleren van hotelboekingen, vakanties en over het annuleren van andere producten en diensten.

Annuleren Expedia

Net als bij andere aanbieders is annuleren altijd mogelijk. Dit kun je bovendien bij Expedia snel, online doen. Annuleren kost je altijd geld, tenzij je een annuleringsverzekering hebt die eventueel de annuleringskosten dekt en voor jou annuleren Expedia dus alsnog kosteloos is. Expedia geldt als tussenpersoon en is dus niet verantwoordelijk voor de bepalingen van bijvoorbeeld een hotel als het gaat om annuleren.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij Expedia

Wanneer het mogelijk is annuleren zonder kosten voor elkaar te maken ligt aan de voorwaarden die bijvoorbeeld de hotels die aangeboden worden op Expedia toepassen. Expedia zelf bepaalt dus geen annuleringskosten als die al berekend worden. Check voor je een product boekt via Expedia altijd je reisplan waarin vaak meer staat over annuleren en de bijkomende kosten. Via een doorlopende annuleringsverzekering is het wellicht mogelijk de annuleringskosten terug te halen. De annuleringsverzekering biedt alleen dekking voor Expedia annuleren als je annuleert om een zogenaamde dringende reden. Om het nog even ingewikkeld te maken, die redenen verschillen weer per verzekeraar. Is er sprake van ernstige ziekte of overlijden van een eerste- of tweedegraads familielid, dan is bijvoorbeeld sprake van een dringende reden en biedt de verzekering dekking. Ook complicaties bij een zwangerschap, het vinden van een nieuwe baan of schade aan je woning en er van je verwacht wordt dat je thuis blijft zijn eveneens dringende redenen.

Wat kost annuleren?

Het is op voorhand niet aan te geven wat Expedia annuleren precies kost. Dit is immers afhankelijk van de accommodatie die je boekt en de voorwaarden die deze accommodatie toepast. Want de bepalingen van het hotel, gelden als de kosten voor annuleren. Zij nemen de voorwaarden van de accommodatie dus over, maar zijn niet zelf verantwoordelijk voor de hoogte van de annuleringskosten. Expedia voert wat dat betreft slechts uit wat door de hotels opgedragen wordt.

Hoe kan ik annuleren bij Expedia?

Expedia annuleren doe je heel simpel zelf. Je gaat naar de website van Expedia en bezoekt de pagina met daarop je reisplan. Vervolgens selecteer je de link annuleren. Volg vervolgens de instructies en voor je het weet heb jij het product dat je af zou nemen via Expedia geannuleerd. Dan zal ook snel duidelijkheid ontstaan over de annuleringskosten, als je die via je reisplan niet eerst zelf goed doorgenomen hebt. Je kunt uiteraard ook altijd de regels die gelden voor annuleren via de website van het hotel waar je gaat overnachten raadplegen. Want het hotelbeleid vertelt altijd uitgebreid over alles wat bij een annulering komt kijken en welke kosten berekend worden.

Klantenservice Expedia

Via www.expedia.nl maak je een eigen reisplan aan van waaruit je zo goed als alles zelf verder kunt regelen en je ook kunt annuleren. Op de website vind je eveneens en contactformulier voor andere vragen terwijl de speciale Expedia app de klanten ook echt verder helpt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Expedia annuleren” te beoordelen