Booking.com annuleren

Beschrijving

Wie alles wil weten over het annuleren, stopzetten en opzeggen van producten en diensten kan op dit platform prima uit de voeten. Behalve over het annuleren van producten en diensten, komen ook de aan annuleren gekoppelde verzekeringen als de (doorlopende) annuleringsverzekering en rechtsbijstandsverzekering aan de orde. Hier gaan we nu in op Booking.com annuleren.

Annuleren Booking.com

Het is goed te weten als we kijken naar Booking.com annuleren dat deze organisatie zelf geen producten en diensten verkoopt. Het is slechts een doorgeefluik, een tussenpersoon. Reisaanbieders maken gebruik van dit platform om hun producten in de vorm van vakanties aan te bieden. Boek je een vakantie, dan boek je via de reisorganisatie. Er is dus sprake van een overeenkomst met de aanbieder van de vakantie, niet met Booking.com. Dat betekent dat wie Booking.com annuleren zegt, in feite bedoelt de vakantie die bij de reisorganisatie afgesloten is annuleren.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren?

Omdat je geen overeenkomst aangaat met Booking.com, annuleer je ook niet bij rechtstreeks via Booking.com. Nadat jij een vakantie geboekt hebt, geeft Booking.com de gegevens door aan de reisorganisatie die de zaken verder met de afnemer afwikkelt. Je zou kunnen zeggen dat vanaf dat moment Booking.com geen partij meer is. Bij de aangeboden vakanties op Booking.com staan de reisorganisaties duidelijk vermeld. Bij deze organisaties annuleer je dus ook. En of dit gratis kan is afhankelijk van de voorwaarden die die specifieke organisatie hanteert.

Wat kost annuleren bij Booking.com?

Booking.com annuleren is dus in feite annuleren bij een reisorganisatie. Welke kosten de reisorganisatie in rekening brengt, verschilt nadrukkelijk per aanbieder. Check dus de voorwaarden van die aanbieders. Op Booking.com vind je een overzicht van de verschillende reisorganisaties en daar vind je ook de reisvoorwaarden die toegepast worden. Booking.com annuleren is dus in feite het annuleren van de reis bij de reisorganisatie. Bij annuleren komen vaak annuleringskosten kijken, kosten die je eventueel weer kunt verhalen via een doorlopende annuleringsverzekering. De verzekeraar dekt echter alleen als Booking.com annuleren aan de orde is vanwege een dringende reden, een onvoorziene gebeurtenis. Dan moet je denken aan een sterfgeval binnen de eerste- of tweedegraads familieleden of als je zelf in het ziekenhuis opgenomen wordt.

Hoe kan ik annuleren bij Booking.com?

Booking.com annuleren doe je door op de website te zoeken naar de reisaanbieder, de voorwaarden te checken en op de voorgeschreven wijze de vakantie te annuleren. Elke aanbieder hanteert verschillende regels. Bij de een kun je prima online annuleren, anderen staan er op dat dit telefonisch gebeurt.

Klantenservice Booking.com

Als je contact zoekt over je vakantie en vragen hebt over bijvoorbeeld je accommodatie? Neem dan contact op met de reisorganisatie of met de accommodatie zelf. Uiteraard biedt Booking.com zelf ook een klantenservice, al is die beperkt. Voor vragen, opmerkingen en andere zaken is het vooral een kwestie van het aanmaken van een eigen account, van waaruit je informatie tot je kunt nemen. Het Help Centre geeft antwoord op zo goed als alle vragen. Booking.com vind je (uiteraard) via www.booking.com . Het bedrijf is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Booking.com annuleren” te beoordelen