Qatar Airlines annuleren

Beschrijving

Net als voor vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen geldt ook voor Qatar Airways annuleren dat zomaar je geld terugkrijgen niet aan de orde is. Toch kun je altijd annuleren en heb je een doorlopende annuleringsverzekering afgesloten dan is het onder bepaalde omstandigheden wel mogelijk om je geld terug te krijgen of voor een deel terug te krijgen. Daarnaast is het als je vaker reist zeer verstandig om altijd een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Mocht je in conflict raken met bijvoorbeeld een reisorganisatie, dan weet je in elk geval zeker dat je juridisch ondersteund wordt. En dat is vaak geen overbodige luxe.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij Qatar Airlines?

Het is in principe niet mogelijk om zonder dat er kosten berekend worden de vlucht bij Qatar Airlines te annuleren. Dit kan wel als je binnen een 24 uur na boeking annuleert. In dat geval is Qatar Airlines annuleren gratis, zoals vliegtuigmaatschappijen dat verplicht zijn. Dat geldt dus ook voor een organisatie als Qatar Airlines, hoewel het dus niet onder de voor de Europese luchtvaartmaatschappijen opgestelde regelgeving valt. De regel geldt echter wel als vanaf of op Europa gevlogen wordt. Na die 24 uur is Qatar Airline annuleren niet mogelijk zonder dat je geld kwijt raakt.

Wat kost annuleren bij Qatar Airlines?

In principe kost Qatar Airlines annuleren je het volledige bedrag dat je voor het ticket betaald hebt. Ook je ticket overdragen is nagenoeg onmogelijk. Je kunt alleen als sprake is van een onvoorziene omstandigheid de afgesloten verzekering inschakelen om eventueel je geld terug te krijgen. Dan dien je echter wel een voor de verzekeraar geldige reden hebben om te annuleren. Die redenen lees je terug in de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Wel kun je de luchthavenbelasting en de belasting op brandstof terugvragen. Qatar Airlines staat bekend als een van de weinige organisaties die dit vaak al uit zichzelf en ook snel doet. Alleen als je goed verzekerd bent, is de kans aanwezig dat je een deel van het bedrag dat je voor het ticket betaald hebt terugkrijgt. Anders wordt het een lastig verhaal. Onder bepaalde vooraarden is Qatar Airways annuleren wel gratis, als je althans gebruik kunt en wilt maken van het aanbod van een vervangende vlucht naar dezelfde bestemming. Dan echter moet je wel tenminste 14 dagen voor de vlucht geannuleerd hebben.

Hoe kan ik annuleren bij Qatar Airlines?

Mocht je om wat voor reden dan ook je vlucht bij Qatar Airlines annuleren, dan doe je dit bij de reisorganisatie waarbij je het ticket geboekt hebt. Daar vraag je ook de luchthavenbelasting en brandstofbelasting terug . Heb je rechtstreeks geboekt bij Qatar Airlines, dan kun je daar ook annuleren. In eerste instantie annuleer je echter bij de reisorganisatie en doorgaans is een ticket ook op die manier geboekt.

Klantenservice

Je kunt via een contactformulier op de website van Qatar Airlines (www.qatarairlines.com) de reis annuleren. Zorg wel dat je altijd een bevestiging van de annulering krijgt. Voor het overige is Qatar Airlines niet scheutig met de contactgegevens, behoudens de vermelding van een faxnummer: +974 40225336. Zorg ook dan – als je een fax stuurt dus- dat je een bevestiging van annulering krijgt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Qatar Airlines annuleren” te beoordelen