Transavia annuleren

Beschrijving

Niets is vervelender dan een boeking bij Transavia annuleren. Soms echter is er simpelweg geen andere optie meer. Dan doen zich onvoorziene en vaak niet heel prettige situaties voor en kun je simpelweg niet anders dan Transavia annuleren. Net zoals over Transavia annuleren lees je op dit platform alles over het annuleren van producten en diensten en alles wat daar allemaal bij komt kijken.

Annuleren Transavia

Op zich is Transavia annuleren geen enkel probleem. Probleem is echter wel dat er in principe geen vergoeding uitgekeerd wordt voor het vliegticket en dat jij je geld dus kwijt bent. Ben jij iemand die vaker reist? Overweeg dan eens een annuleringsverzekering af te sluiten, net als een rechtsbijstandsverzekering. Bij die laatste verzekering ben je verzekerd van juridische bijstand mocht je in een conflict verzeild raken. Altijd goed om deze verzekeringen achter de hand te hebben.

Wanneer is het mogelijk om Transavia gratis te annuleren?

In principe is Transavia annuleren zonder dat je kosten maakt onmogelijk. Transavia vergoedt geen vliegtickets namelijk. Soms kun je wel een beroep doen op je annuleringsverzekering. In dat geval moet er sprake zijn van een dringende reden voor annuleren. De dringende redenen zijn opgenomen in de algemene voorwaarden van je verzekeraar. Wat altijd dringende redenen zijn, zijn een ernstige ziekte bij een direct familielid, herexamen doen, een relatiebreuk of een ziekenhuisopname. De onvoorziene omstandigheden die gedekt zijn, verschillen overigens per verzekeraar.

Wat kost annuleren bij Transavia?

Transavia annuleren kost je het bedrag van het vliegticket, want een ticket wordt door Transavia dus niet vergoed. Wat je wel kunt proberen is het terughalen van belastingen die je betaald hebt. Hier betaal je echter wel weer 10 euro administratiekosten voor. Je kunt proberen de belasting terug te krijgen binnen een termijn van drie maanden na de officiële vertrekdatum. Je kunt de belasting terugvragen via het Service Centre van Transavia of via het online contactformulier op de website.

Hoe kan ik annuleren?

Transavia annuleren is niet heel erg ingewikkeld. Dit kun je prima doen via MijnTransavia op de website van Transavia. Je vindt deze service onderaan de pagina. Druk op de button ‘boeking annuleren’ en de rest wijst zich verder vanzelf. Via deze weg annuleer je de gehele boeking; alle vluchten dus voor alle passagiers. Je krijgt uiteraard een bevestiging van het annuleren bij Transavia. Wil je voor een gedeelte annuleren, dus een van de vluchten of voor een van de passagiers dan kun je dit prima online doen met het contactformulier. Je kunt dan overigens ook gebruik maken van het Transavia Service Centre. Heb je niet bij Transavia geboekt maar via een reisorganisatie, dan annuleer je ook bij deze organisatie.

Klantenservice Transavia

Transavia is op heel veel verschillende manieren te bereiken en dus ook zeven dagen per week van 08.00 uur tot 22.00 uur via Facebook, Twitter en WhatsApp. Het nummer voor de WhatsApp is overigens 06-13533850.. Via de website (www.transavia.com) kun je verder gebruik maken van een e-mail formulier. Bellen is ook nog steeds gewoon mogelijk. Transavia is te bereiken via 020-2146032.

1 beoordeling voor Transavia annuleren

  1. 4 van 5

    Vincent Beldering

    Onlangs kregen we voor onze vlucht naar Valencia van Transavia te horen dat ze het verzet hebben naar een andere tijd. Er was de optie om bij Transavia te annuleren, dit hebben we gedaan. Na 2 dagen stond er geld op de rekening. Erg fijn en dus petje af

Een beoordeling toevoegen