TUI annuleren

Beschrijving

Gelukkig is er altijd nog de optie om de aankoop van producten en diensten te annuleren, op te zeggen of stop te zetten. Je leest hier alles over hoe je dat precies doet op dit online platform, zodat je een gemaakt foutje alsnog kunt herstellen. Ook TUI annuleren is dus altijd een optie. Sterker nog, TUI biedt in vergelijking met de concurrentie soepelere annuleringsmogelijkheden, ruimer ook dan de geldende ANVR voorwaarden.

Annuleren TUI

Zoals gesteld zijn de regels bij TUI soepel. Zo wordt er een ‘gratis annulering regeling’ aangeboden. Online TUI annuleren kan overigens alleen bij die producten die onder genoemde regeling vallen.  Annuleren in de vorm van cruises en pakketreizen is niet mogelijk.  Verder hecht TUI er wat betreft annuleren aan te melden dat de ‘wet over bedenktijd op internetaankopen’ niet bij TUI annuleren van toepassing is.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij TUI

Door gebruik te maken van de ‘gratis annuleren regeling’ kun je gratis annuleren. Middels deze regeling kun je binnen een bepaalde termijn gratis annuleren. De termijn is maximaal vijf werkdagen en gaat in op de dag van de boeking. Voor zonvakanties, stedentrips, autovakanties en wintersport mag je binnen vijf dagen na de boeking gratis annuleren, mis je dit doet minimaal 28 dagen voor de vertrekdatum. Voor verre reizen, rondreizen geldt hetzelfde en kun je dus ook binnen vijf werkdagen gratis annuleren, al dient dit nu minimaal 42 dagen voor vertrek te geschieden.

Wat kost annuleren bij TUI?

Maak je gebruik van de ‘gratis annuleren regeling’ dan kost annuleren je dus niets. Is er sprake van TUI annuleren dat buiten deze regeling valt, dan zijn de annuleringskosten honderd procent en ben je dus het geld dat je betaald hebt voor het ticket kwijt. Mits je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Want is TUI annuleren vanwege een dringende reden die is opgenomen in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar, dan kan de verzekeraar de schade dekken. Let op, je kunt gevraagd worden om te bewijzen dat er ook daadwerkelijk sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Dit kan het overlijden zijn van een eerste- of tweedegraads familielid, complicaties bij zwangerschap, het maken van een herexamen en het toegewezen krijgen van een huurhuis bijvoorbeeld.

Hoe kan ik annuleren?

TUI annuleren kan op verschillende manieren. Zo annuleer je via MijnTUI online alleen de producten die onder de ‘gratis annuleren regeling’ vallen. Overige annuleringen kun je telefonisch doen. Heb je bij een reisorganisatie geboekt, dan annuleer je daar ook.

Klantenservice TUI

TUI biedt een uitgebreide klantenservice. Zo kun je zelf heel erg veel online regelen via de website www.tui.nl waar je simpel een eigen account aan kunt maken. Voor vragen kun je op de website ook een beroep doen op de virtuele TUI assistent, terwijl je ook gratis een TUI applicatie kunt downloaden. Gaat je vraag wat verder, dan kun je via het contactformulier op de website een mail versturen en uiteraard is TUI ook volop actief op de social media, Gelukkig kun je ook gewoon nog steeds bellen: 088-0885885.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “TUI annuleren” te beoordelen