Ryanair annuleren

Beschrijving

Bij het boeken van een vlucht met Ryanair is het uiteraard nooit de bedoeling om die vlucht later weer te annuleren. Toch kunnen zich nou eenmaal altijd omstandigheden voordoen die van Ryanair annuleren de enige nog resterende optie maken. Heel erg veel mogelijkheden biedt Ryanair overigens niet wat betreft annuleren. Je kunt online wel tal van Ryanair producten en diensten prima gebruiken, heel simpel door het aanmaken van een myRyanair account. Op Annuleren.nl lees je er alles over, net als over het opzeggen en stopzetten van diensten en producten.

Ryanair annuleren

Eigenlijk kun je de regeling die Ryanair aanhoudt wat betreft het annuleren van een vlucht heel simpel omschrijven: Ryanair annuleren betekent dat jij je geld kwijt bent, want Ryanair is niet van zins je het bedrag voor de vlucht terug te storten. Sterker nog, op de website laat Ryanair nadrukkelijk weten dat een annulering ook niet gemeld hoeft te worden. Ook al sla je de heenvlucht over maar heb je plannen de retourvlucht wel te nemen.

Wanneer is het mogelijk om gratis te annuleren bij Ryanair?

Eigenlijk is gratis annuleren in het geheel niet mogelijk bij Ryanair. Gratis annuleren zou een optie kunnen zijn als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, kort nadat je ook de vlucht geboekt hebt. Nog gemakkelijker is het overigens een doorlopende annuleringsverzekering te nemen, dan ben je gedurende heel het jaar verzekerd. Wil je een beroep doen op de annuleringsverzekering, dan dien je wel een dringende reden van Ryanair annuleren te kunnen melden en eventueel zelfs aan te kunnen tonen. Een dringende reden is een onvoorziene gebeurtenis. Dan kun je denken aan ernstige ziekte of overlijden van een eerste- of tweedegraads familielid, een relatiebreuk, het doen van herexamen of het feit dat je een nieuwe baan hebt gekregen. Check de polisvoorwaarden van je verzekeraar voor een lijst met dringende redenen. En als je toch al veel reist, overweeg dan ook eens de optie om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dan weet jij je verzekerd van juridische bijstand mocht je in conflict raken.

Hoe kan ik annuleren bij Ryanair?

Annuleren is vanuit de optiek van Ryanair niet nodig. Passagiers hoeven de vliegtuigmaatschappij niet op de hoogte te stellen van het annuleren van een vlucht. Overigens kun je nu je weet dat jij het geld voor het vliegticket niet retour krijgt, wel schriftelijk proberen restitutie van de belastingen terug te krijgen. Daarvoor worden echter administratieve kosten in rekening gebracht, vaak zo rond de twintig euro. Blijkt dat deze kosten hoger zijn dan de restitutie, dan ontvang je uiteraard niets.

Klantenservice Ryanair

Wat betreft annuleren is er geen klantenservice om het simpele feit dat annuleren niet gemeld hoeft te worden. Wil je desondanks wel contact leggen met de maatschappij, dan kan dit via de website (www.ryanair.com) waar je een eigen myRyanair account aan kunt maken. Verder kun je chatten, en dat 24/7. De medewerkers van Ryanair zijn ook prima telefonisch bereikbaar via 020-2622907. Online vind je overigens diverse formulieren zoals het klachtenformulier en het contactformulier waarmee je ook antwoord kunt krijgen op al je prangende vragen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ryanair annuleren” te beoordelen