Overstappen van VPN-provider: annuleer je oude VPN-provider

VPN is de afkorting van Virtual Private Network. Een VPN kan met verschillende redenen worden gebruikt, maar de voornaamste reden voor het installeren van een VPN is het verbergen van je locatie. Heel simpel gezegd leidt een VPN al het dataverkeer dat afkomstig is van jouw apparaat (bijvoorbeeld een PC, laptop, mobiele telefoon of tablet) om via een ander netwerk. Hierdoor krijgt een site of app die jij gebruikt niet jouw werkelijke locatie te zien, maar de locatie van dit netwerk. Er zijn verschillende bedrijven die VPN’s aanbieden, waardoor het kan voorkomen dat je wilt overstappen van VPN-provider. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je het huidige abonnement direct annuleert. 

Redenen om een VPN te gebruiken

Er zijn verschillende mogelijke redenen om een Virtual Private Network te gebruiken. Je kunt er zoals hierboven benoemd voor kiezen om een VPN te gebruiken om je locatie te verhullen. Dit kan verschillende redenen hebben. Als je bijvoorbeeld vaak in het buitenland bent en het vervelend vindt dat je veel muziek streamt en niet kunt luisteren tijdens het reizen, kan een VPN de ideale oplossing zijn. Het is heel eenvoudig om een VPN te gebruiken en bij de meeste streamingdiensten werkt dit erg goed. 

Online veiligheid

Ook kan het zo zijn dat je een VPN voornamelijk gebruikt voor het creëren van online veiligheid. Een goede VPN zorgt er namelijk voor dat alle informatie die door jouw apparaat met het internet wordt gedeeld, eerst wordt versleuteld. Dit heeft als gevolg dat kwaadwillenden niets hebben aan deze gegevens. Hierdoor zijn jouw wachtwoorden en andere privacygevoelige gegevens dus extra goed beveiligd. 

Redenen om over te stappen naar een andere VPN-provider

Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen naar een andere VPN-provider. Met welke reden jij eventueel over zou kunnen stappen naar een andere provider, is afhankelijk van de reden dat jij een VPN gebruikt. Als je voornamelijk gebruikmaakt van een VPN voor extra online veiligheid, zou je bijvoorbeeld kunnen overstappen naar een provider die zijn servers beter beveiligt dan jouw huidige provider. Dat terwijl mensen die een VPN gebruiken om buitenlandse films en series te kijken, hier over het algemeen vrij weinig waarde aan hechten. Zij kunnen weer overstappen omdat een andere provider een snellere verbinding heeft waardoor films en series beter te kijken zijn of omdat een andere provider meer servers in verschillende landen aanbiedt. 

Het annuleren van je huidige VPN-abonnement

Indien jij besluit om over te stappen naar een andere provider, is het belangrijk om je huidige abonnement te annuleren. Als jij dit niet doet, blijf je betalen voor een VPN dat je niet meer gebruikt. Dat is zonde van het geld en het opzeggen van een VPN-abonnement is heel eenvoudig. Dit gaat bij vrijwel alle betaalde VPN-providers op de volgende wijze:

Stappen voor het opzeggen van je abonnement

Om je abonnement op te kunnen zeggen dien je eerst in te loggen op je account. Als je bent ingelogd op je account, kun je in het menu naar het kopje ‘instellingen’ gaan. Hier vind je ergens (het verschilt per provider waar dit precies staat) welk abonnement je hebt. Het kan ook zo zijn dat je account in het Engels is. In dat geval moet je op zoek naar je ‘subscription’. Hier vind je ook de knop die je kunt gebruiken om je abonnement op te zeggen. In het Engels moet je op zoek naar de knop met ‘unsubscribe’ of ‘cancel subscription’. Vaak duurt het even voordat je abonnement echt is afgelopen nadat je het hebt opgezegd. Of dit het geval is, is afhankelijk van de voorwaarden van de VPN-provider. Als je bijvoorbeeld een abonnement voor een jaar hebt afgesloten en er zijn slechts 6 maanden voorbij, kom je in veel gevallen niet onder het abonnement uit. Je zegt het dan op zodat het niet automatisch wordt verlengd wanneer het jaar is verstreken.

Wat vind jij hiervan?

Plaats een reactie